Super MAMAUncategorized

Posljedice pranja zubi jednom dnevno

Pranje zubi jednom dnevno nije dovoljno i može biti pogubno za tvoje zdravlje

Ako si jako zauzeta i misliš da preskakanje pranja zubi neće imati nikakve posljedice, varaš se. Pranje zubi jednom dnevno nije dovoljno i može biti pogubno za tvoje zdravlje i zdravlje tvojih zubi. Osim karijesa možeš imati problema i s desnima te ti doista mogu početi ispadati zubi

 

Ne preskači večernje četkanje

Neredovito pranje zubi može izazvati bolesti desni. Prvi znak je da desni krvare kada ih četkaš ili čistiš koncem. Najgore je preskakanje četkanja zubi navečer jer to znači da na zubima ostaju naslage od doručka, ručka, večere. Ako si prije spavanja pojela bombon ili grožđice, ljepljivi šećer je pravi poklonbakterijama na zubima. Karijes će se vrlo lako napraviti u takvim uvjetima, a sve je moglo biti spriječenosamo jednim dodatnim pranjem zubi.

Ako ćeš i dalje prati zube samo jednom dnevno moguće je da na kraju izgubiš sve zube zbog bolesti desni. Nakupljenom plaku koji uzrokuje bolesti desni treba najmanje 24 sata da se razvije pa ako četkaš zube jednom dnevno ipak nećeš napraviti toliku štetu, ali bolje bi bilo da zube četkaš barem dva puta dnevno, ako ne i nakon svakog obroka.

Možeš dobiti karijes na svim zubima

Jedno četkanje zubi dnevno možda neće napraviti probleme s desnima, ali velike su šanse da dobiješ karijes. Karijes nije najgora stvar na svijetu jer se lako popravlja, ali razmisli želiš li imati plombe na baš svakom zubu u ustima. I ne zaboravi kakav će biti tvoj zadah ako četkaš zube samo jednom dnevno. Čak i ako ga pokušaš prikriti žvakaćim gumama i mentol bombonima, on će ipak izbijati. Neredovno pranje zubi omogućava bakterijama da se množe, a to na kraju dovodi do nakupljanja plaka i neugodnog mirisakojeg ćeš se teško riješiti.