Super MAMAUncategorized

Kako liječiti kašalj?

Bilo da vlada sezona prehlade ili ne – bili mali ili veliki – kašalj može u svakom trenutku sustići bilo koga od nas. On nije samo naporan, nego može biti i vrlo neugodan.

Kašalj je jedan od simptoma koji se mogu vrlo uspješno tretirati bezreceptnim lijekovima koji se mogu slobodno kupiti u apotekama. Na raspolaganju su lijekovi na biljnoj ili hemijskoj bazi. Važno je odabrati učinkovit i dobro podnošljiv lijek, a to naročito vrijedi za lijekove namijenjene djeci.

Pažljivo s antibioticima

Iako akutni kašalj kod prehlade u 90% slučajeva uzrokuju virusi, često se događa da se za terapiju bronhitisa prerano počnu uzimati antibiotici što može dovesti do nuspojava i povećanja imunosti na antibiotike. Stoga treba biti oprezan: primjenu antibiotika treba obavezno dogovoriti s doktorom.

Ako nema simptoma kao što su temperatura, otežano disanje, gnojan ispljuvak ili bolovi pri disanju, kašalj možete vrlo uspješno izliječiti i sami, uz savjet Vašeg doktora

Čarobni bršljan i njegova svojstva

U liječenju kašlja prouzrokovanog prehladom, vrlo su cijenjeni lijekovi na biljnoj bazi. Ovdje se naročito preporučuje bršljan, poznat po iznimnoj učinkovitosti. Pritom njegovi sastojci ne samo da razrjeđuju sluz nego i umanjuju grč mišića bronhija i podražaj na kašalj. Brojni drugi proizvodi mogu samo jedno od toga – umanjiti podražaj na kašalj (antitusici) – ili otkloniti sluz (ekspektoransi).

Iako se već stoljećima ljudi oslanjaju na ljekovitu moć bršljana kod upalnih bolesti dišnih putova, trebalo je dugo vremena dok bršljan kao jednostavni narodni lijek ne postane priznato sredstvo protiv kašlja. Danas je njegova djelotvornost znanstveno potvrđena. Ono što je bitno napomenuti je da nisu svi bršljani jednaki. Vrlo je važan sastav i koncentracija sastojaka jer to utječe na učinkovitost lijeka.

Prospan® – prirodni prijatelj bronhija

Biljni lijekovi za liječenje kašlja – Prospan® odlikuju se individualnim i jedinstvenim postupkom proizvodnje. Tim ekskluzivnim postupkom nastaje poseban zaštićeni ekstrakt bršljana Prospan® EA575 koji je poseban i jedinstven poput otiska prsta.
Specijalni ekstrakt ima formulu koja mu omogućuje učinkovito tretiranje kompleksnog razvoja kašlja. Prospan® oslobađa sluz iz bronhija i zatim se ona može lagano iskašljati. Zahvaljujući umirujućem djelovanju na bronhije, uski se dišni putovi proširuju i omogućuju lakše disanje.