Super MAMA

ZNATE LI KOLIKO VAM JE PODSVIJEST MOĆNA? Evo šta se dešava kada intenzivno mislimo o nečemu!

Ako smo nezadovoljni, ljuti, depresivni – to je znak, ali i upozorenje, da negdje griješimo i da je potrebno potražiti pomoć. Ako se oglušimo na upozorenje, bol će postati snažniji.

Često da bi umrtvili naše osećaje na fizičkom, emocionalnom ili mentalnom nivou posežemo za lijekovima za smirenje.

Tuđe probleme uvijek lakše sagledamo, jer sami rijetko primjetimo gdje to griješimo.

Reiki je vještina koja nam pomaže da energetski uočimo da problem postoji, zatim možemo locirati gdje su povrede, gde je uzrok, kakve su i koje su posljedice i na koji način možemo pomoći sebi u iscjeljivanju.

Svako od nas, kao što prima energiju, tako je i prenosi, svjesno ili nesvjesno od okoline u kojoj je. Naime, sve što dajemo vraća se nama samima.

Pokrenuta univerzalna životna energija teče kroz naše minorne čakre na našim dlanovima i stopalima. Polaganjem dlanova na dijelove našeg tijela dolazi do napajanja našeg uma i tijela optimalnom životnom energijom, iscjeljenja, balansiranja naših energetskih sistema i jačanja odbrambenih mehanizama što rezultira unapređivanjem sveobuhvatnih aspekata našeg života.

Ovo uključuje samotretman na prvom nivou i iscjeljenje drugih i sebe na sljedećim nivoima počevši već od drugog. Takođe, možemo iscjeljivati i životinje i našu životnu sredinu.

Poklon ovog procesa je mogućnost ponovnog sklada sa sobom i okolinom što nas uvodi u mir i spokoj. Takođe, učenje koje donosi reiki pomaže nam da bolje razumemo život i sve ono što ga sačinjava.

Um je centar naših životnih funkcija i kao što se kaže „Mi smo ono što jedemo“ na fizičkom nivou, takođe je i „mi smo ono što mislimo“ na mentalnom, emocionalnom, energetskom planu! To znači da misli koje projektujemo i emocionalne reakcije koje one izazivaju djeluju na strukturu našeg uma. Naše tijelo, a i naš život su odraz našeg uma.

Elektro-magnetno polje zemlje kao veliki energetski organizam u kome se mi nalazimo i čija smo jedna mala energetska ćelija ima svoje zakonitosti. To nije nikakav čikica koji sjedi na oblaku i sabira naša dobra i loša djela da bi nas nagradio ili kaznio u zavisnosti od naših rezultata.

To je matematičko-energetski sistem koji funkcioniše po principu prenosa energetskih informacija koje imaju svoje odraze kako u Univerzumu tako i kao odraz u našem bio polju, a samim tim i u našem životu.

Kada intenzivno mislimo o nečemu mi istovremeno šaljemo energetski zapis koji preuzima bio polje oko nas.

Naše misli izazivaju određenje emocionalne reakcije.

Kad god promjenimo emocije, na primjer, iz frustracije pređemo u radost, dolazi do 1.400 biohemijskih promjena istog trenutka u tijelu. Kad pomislimo na sve emocije koje osjetimo u jednom danu možemo vidjeti da emocije stvaraju mnoge promjene u našoj fiziologiji.

Dakle, itekako ima smisla početi poklanjati pažnju duševnoj hrani, jednako kao i hrani za tijelo.

To je jedan od ključeva za bolje zdravlje. To sigurno usporava proces starenja. Jake negativne emocije upravo nas degenerišu. Pozitivna emocionalna stanja nas regenerišu. Stvaranjem misaonih modela potpomognutih kanalisanjem univerzalne životne energije ulazimo u mir i spokoj svog života.

Da bismo dublje razumjeli i svjesno koristili energiju koja je oko nas pomoći će nam reiki simboli. Reiki simboli su važni i vrlo značajni dio prakse reikija. Omogućuju usresređenje energije reikija za posebne svrhe. Oni su ključevi za pokretanje energije. Njihova snaga i djelotvornost nam dolazi sa ljubavlju koja nam omogućava da prihvatimo vrijednost koju primamo kao dar od Univerzuma.

nase-zdravlje