Super MAMA

Evo izvrsnog narodnog lijeka za holesterol, astmu, malokrvnost…

smokve_prikazSuhe smokve su dostupne ljudima tokom cijele godine pa je zato uvijek moguće napraviti ovaj lijek koji se radi od suhi smokava i maslinovog ulja. Ova mješavina mediteranski proizvoda predstavlja veoma dobar lijek za razne bolesti.
Smokvu neko voli a neko ne, iako je ova voćka mnogo cjenjena. Najbolje uspijeva u toplim krajevima ma da se može uzgajati i na kontinentalnom područuju  ali je problem što je osjetljiva na niske temeperature. Smokva je veoma zdrava voća i sadrži u sebi mnoga dobra kao što su kalij, kalcij, cink i veoma su dobar izvor gvožđa, zatim beta karotena A,C,E i K vitamina. Jedući smokvu poboljšavamo varenje i pomaže kod hemoroida a također je veoma dobra u regulisanju holesterola. ulje od maslinaTakođer je važno napomenuti da postoje osobe koje su alergične na smokve, s toga oprez.

Mi vam donosimo recept za suhe smokve:

  • Suhe smokve (do 40-tak komada) staviti u teglu a nakon toga trebate naliti maslinovo ulje do vrha tegle. Zatim to dobro zatvoriti i čuvati 40 dana. Smokve će tako da upiju maslinovo ulje i jedu se prije svakog obroka, također treba voditi računa da smokve budu što bolje kvalitete kao i maslinovo ulje.

Ovaj stari narodni recept pomaže kod povišenog holesterola, problema sa želucem, zatvora, hemoroida, anemije, neplodnosti, bronhitisa i astme.