LjepotaSuper MAMA

Zbogom podočnjaci, nanošenje sode bikarbone ispod očiju postaje hit, zašto?

Sveprisutna soda bikarbona u posljednjih nekoliko godina postala je najbolji saveznik žena u borbi protiv bubuljica, suhe kože, celulita i tamnih podočnjaka.

Recept koji sve žene hvale je izuzeto jednostavan, jeftin i provjereno efikasan.

Pored toga što može da vam pomogne da očistite bukvalno cijelu kuću, soda bikarbona je jako efikasna i u svakodnevnoj njezi lica. Ljubitelji prirodne nege i kozmetike sve češće izbegavaju kupovne pilinge, paste za zube i maske i okreću se baš sodi koja se kombinuje sa vodom, i na taj način daje pastu koja može da se koristi bukvalno za sve – od pranja kose do produžavanja života.

Upravo zato je jedan od najpopularnijih tretmana protiv podočnjaka upravo onaj koji podrazumjeva korišćenje ovog bijelog praška. Ako malo bolje pogledate deklaracije proizvoda za njegu koje koristite svakodnevno, vidjet ćete da mnogi od njih već sadrže sodu bikarbonu, ali je pomješana sa gomilom hemikalija. Zašto ne biste jednostavno preskočili hemiju i okrenuli se prirodnom i jeftinom rješenju?

Maska protiv pogočnjaka ne može da se riješi genetskih tamnih krugova, niti kesa koje nastaju usljed zdravstvenih problema (na primjer, sa bubrezima). Ali je zato jako efikasna kod ljudi koji usred neispavanosti imaju problema sa tamnim kolutovima.

Potrebno je:

– šoljica toplog čaja od kamilice
– kašičica sode bikarbone

Priprema:

Čaj treba da bude mlak, ali nikako prevše topal jer to može da ošteti nežnu kožu oko očiju. Umješajte sodu u čaj, pa u tu mješavinu natopite tupfere i njima nanesite mješavinu ispod očiju. Vlažne tupfere ostavite da odstoje na koži oko 15 minuta, dok odmarate i opuštate se, a onda lice isperite i nanesite omiljenu kremu ili neko prirodno ulje protiv bora, poput kokosovog.

Već poslije prvog tretmana ćete primjetiti da je koža ispod očiju svijetlija i ljepša, a ukoliko ovo budete radli redovno, vidjet ćete rezultate kakve ne daju ni kupovne maske za oči.