LjepotaSuper MAMA

Mesečeva dijeta – sprovođenje

Kako se sprovodi mesečeva dijeta

Da li ste čuli za mesečevu dijetu – jednu od najbržih dijeta na svetu? Gubljenje 3 kg za samo jedan dan vam zvuči nemoguće? Saznajte o čemu se radi u ovom članku.

O mesečevoj gravitaciji i sili učili smo još kao deca. Zahvaljući tome, postoji plima i oseka (nadolaženje i povlačenje nivoa mora). S tim u vezi, došlo se na ideju da se kreira posebna mesečeva dijeta koja će povezati uticaj meseca na tečnost u našem organizmu, jer znamo da voda čini najveći udeo u našem organizmu.

Kako se sprovodi mesečeva dijeta?

Mesečeva dijeta zove se još i ’’Dijeta mesečeve mene’’, jer se ova dijeta započinje onda kad počinje mesečeva mena. Postoje ukupno 4 mesečeve mene (mlad mesec, prva četvrtina, pun mesec i druga četvrtina) koje se pojavljuju jednom nedeljno i traju 24 sata, a mlad mesec se pojavljuje samo jednom u mesec dana. Upravo je mlad mesec vreme da započnete svoju dijetu, i to tačno u minut! Stručnjaci su ustanovili da je efekat gravitacije Meseca na ljudski organizam najveći upravo za vreme mladog meseca, i zato se tada započinje dijeta.

Dakle, mesečeva dijeta se zasniva na jednodnevnom postu, za vreme koga možete izgubiti čak do 3 kg!

Mesečeva dijeta osnove

Na internetu možete pronaći tabelu koja prikazuje faze meseca za 2015. godinu, i shodno tome ćete znati kada tačno započinju mesečeve mene.

Jako je bitno da sa dijetom započnete tačno u minut, kako bi imala efekta.

Dijeta se bazira na postu koji traje 24 h i povezan je sa početkom mesečevih mena, a imate ukupno 4 mesečeve mene u mesec dana – što će reći, 4 dana jednodnevnog posta u mesec dana. Zvuči vam izdržljivo?

Šta smete jesti tokom trajanja posta? Ništa. Smete samo da pijete, i to što više tečnosti: obične vode, biljnih čajeva, voćnih sokova i slično. Šećer ne smete koristiti. Alkohol, mleko, gazirani sokovi, kao i veštački napici nisu dozvoljeni. Poželjno je da unesete najmanje 2 l tečnosti u svoj organizam tokom trajanja posta.

Ukoliko počnete da osećate glad, možete napraviti jednu veliku čašu sveže isceđenog soka od povrća, koja će snabdeti vaš organizam neophodnim nutrijentima i ublažiti glad.

Osim što ćete izgubiti suvišne kilograme, ova dijeta će izvršiti čišćenje i detoksikaciju vašeg organizma, a svakako će se pozitivno odraziti na vaše zdravlje i ojačati vam imunitet.

Dozvoljena je umerena fizička aktivnost.

Možete izgubiti čak i do 3 kg za samo 24 h, tokom držanja jednodnevnog posta!

Jako je bitno da i nakon držanja ove dijete vodite računa o ishrani, kako se kilogrami ne bi povratili.

Pre početka bilo koje dijete, pa tako i ove, poželjno je da se konsultujete sa lekarom i da proverite svoje opšte zdravstveno stanje, kako ne biste izlagali svoj organizam u riziku. Trudnice i dojilje nikako ne bi smele sprovoditi ovu dijetu. Osobe koje imaju neko hronično ili kakvo drugo oboljenje bi obavezno morale da s eposavetuju sa lekarom, a njima se svakako ne preporučuje ova dijeta, jer je njihov organizam oslabljen i mogu dodatno da ugroze svoje zdravlje.

Mesečevu dijetu možete sprovoditi samo za vreme mladog meseca, dakle jednom mesečno, a ukoliko želite, možete i za vreme svake mesečeve mene, ili 2 puta mesečno (za vreme mladog i punog meseca). Na vama je da izaberete koja opcija vam najviše odgovara i da se jednostavno pridržavate pravila, a to je – jednodnevni post za vreme trajanja mesečeve mene.

 

Mesečeva dijeta iskustva

Što se tiče iskustva povodom mesečeve dijete, mahom su pozitivna. Ljudima na prvi pogled deluje nemoguće da za samo jedan dan izgube 2-3 kg, ali osnove mesečeve dijete jasno potvrđuju da ukoliko se pridržavate svih navedenih pravila – gubljenje kilograma nije nikakav problem. Takođe, možete da birate opciju koja vam najviše odgovara:

– možete primenjivati jednodnevni post jednom mesečno kada je mlad mesec

– možete 2 puta mesečno, kada je mlad i pun mesec

– možete 4 puta mesečno, na početku svake od 4 mesečeve mene.

Na prvi pogled, deluje teško i nezamislivo da tokom 24 h pijete samo tečnost, bez konzumacije čvrste hrane. Ukoliko ste potpuno zdrava osoba, ovo ne bi trebalo da vam predstavlja veliki problem – samo jaka volja i pridržavanje pravila.

Ovo je jedna od najbržih dijeta na svetu i veoma je popularna na našim prostorima zadnjih nekoliko godina.Mnogi ljudi su upravo zahvaljujući mesečevoj dijeti uspeli da izgube suvišne kilograme, što do tada nisu mogli ni na jedan drugi način.

Ponavljamo, trudnice i dojilje ne smeju primenjivati mesečevu dijetu, kao ni osobe koje imaju nizak pritisak ili nizak nivo šećera u krvi. Ukoliko imate neko hronično oboljenje, morate se posavetovati sa lekarom.