Uncategorized

Zašto je cimet spas za žene – pa ovo je nevjerovatno!

Cimet cesto koristimo samo kao dodatak jelima, ali on uveliko može da doprinese našem zdravlju. Nova istraživanja dovode do saznanja da ovaj mirisni zacin isto tako može da pomogne ženama sa neredovnom menstruacijom ili ako imaju problema sa zacecem.
Mala studija sprovedena na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku, dolazi do zakljucka da su žene s policisticnim jajnicima, koje su uzimale ovaj zacin svaki dan, uravnotežile menstrualni ciklus u roku od šest meseci, za razliku od onih koje su uzimale placebo. Neke od njih su i ostale trudne u ovom periodu!
“Naucnici vec duže vreme pokušavaju da otkriju homeopatski ili prirodni lek sa sindrom policisticnih jajnika”, izjavio je autor istraživanja dr. Daniel Kort. “Ovim istraživanjem smo otkrili da jedan, naizgled obican zacin, može biti spas za žene koje pate od sindroma policisticnih jajnika.”
Procenjuje se da u svetu pet do deset odsto žena ima sindrom policisticnih jajnika. U Americi se procenjuje da ih je pet miliona. Simptomi ovog sindroma su neredovna menstruacija, neplodnost, akne i rast dlaka po licu.
Naucnici smatraju da cimet, osim na policisticne jajnike, može da utice na organizam tako što ce poboljšati sposobnost tela za procesuiranje glukoze i insulina.
U Kini, Japanu i zemljama Dalekog Istoka, ženama koje ne mogu da ostanu trudne poslužuje se cimet u prahu, u pola cajne kašike meda, i stavlja se na žvakacu gumu, kako bi prah po malo tokom dana ulazilo u organizam. Ukoliko vam se ne svida ovaj nacin, jednostavno ovom smesom par puta na dan namažite desni.
Edit