Super MAMAUncategorized

Uz popodnevno vježbanje se brže mršavi?

Postoji teorija da je trening za redukciju masti najbolje provoditi popodne

Najveće poboljšanje aerobnog kapaciteta moguće je postići aerobnim vježbama u jutarnjim satima, dok je tijelo odmorno. Stoga svi vrhunski sportaši trče ujutro. Trening kojem je cilj mršavljenje, odnosno redukcija potkožne masti, rezultate donosi i ako vježbaš popodne. Pročitaj mišljenje trenera

Idealno vrijeme za vježbanje je prijepodne

Naš stručni suradnik, trener Branimir Vajda iz Fitness kuće Collum objašnjava:

‘Idealno vrijeme za trening je prijepodne jer tada tijelo nakuplja energiju za nadolazeće dnevne napore. Najveće poboljšanje aerobnog kapaciteta moguće je postići aerobnim vježbama u jutarnjim satima, dok je tijelo odmorno. Stoga svi vrhunski sportaši trče ujutro. Tempo takvog treninga treba biti ugodan i cijelo vrijeme bi trebao biti prisutan osjećaj kao da je u cijelom tijelu poboljšana cirkulacija krvi’.

Izračunaj svoj BMI.

Stavi dlan na kožu i provjeri kakva ti je temperatura

Nakon treninga, najbolji test za njegovu uspješnost jest površinska temperatura tijela. Stavljajući dlan na kožu možemo provjeriti jesmo li uspjeli prokrviti sve dijelove tijela.

‘Također postoji teorija da je trening za redukciju potkožne masti najbolje provoditi u popodnevnim satima,što je isto potvrđeno u praksi. Međutim, ti rezultati su vezani uz ljude koji imaju prosječan i iznadprosječan primitak kisika, odnosno veliki aerobni kapacitet. Osobe sa smanjenim aerobnim kapacitetom neće imati toliko uspjeha ako treniraju popodne. Najbolje je ako možeš napraviti ciljane treninge i razdvojiti ih tijekom tjedna. Preporučujem i vikendom boravak u prirodi uz aerobne treninge koji će ti zadovoljiti tjednu potrebu za aerobnim treningom i olakšati ti tjedni raspored’, kaže Vajda.