Ljepota

Ubrzajte raste kose pomoću luka

Da li mrzite luk zbog boli u očima kada ga sječete? No, činjenica je da je luk vrlo koristan za rast kose. On sadrži sumpor koji pomaže u ponovnom rastu kose, a također zaustavlja opadanje kose.

luk za kosu
Također ima anti-bakterijska svojstva koja sprečavaju perut. Dakle, ako želite izliječiti opadanje kose, a također želite imati lijepu i jaku kosu, onda pokušajte koristiti maske za kosu od luka. No, ključ je da ih koriste najmanje jedan mjesec.

Jednostavna maska od luka

Ovo je vrlo koristan beauty recept za opadanje kose. Sve što trebate učiniti je, iscijediti sok iz luka. Nasjeckajte luk, a zatim ga iscijedite. Masirajte vlasište sa sokom, a zatim kosu omotajte toplim peškirom. Držite masku pola sata i isperite kosu dva puta šamponom da uklonite neugodan miris.

Luk i ulje

Za ovu masku također trebate iscijediti sok iz luka. Nakon toga, pomiješajte sok luka s uljem za kosu koje vam odgovara i primijenite ga na vaše vlasište. Također možete koristiti eterična ulja poput ruzmarina, čajevca i sl. Ostavite ovu smjesu na kosu minimalno sat vremena i onda operite kosu šamponom. Korištenje eteričnih ulja će smanjiti miris luka.

Luk, maslinovo i kokosovo ulje

Uzmite nekoliko glavica luka, oguliti ih i naribajte da dobijete sok. Dodajte kašiku maslinovog i kokosovog ulja u njega. Nanesite smjesu na vrhove kose, izbjegavajući tjeme. Držite najmanje dva sata. Operite sa šamponom po vašem izboru. Nakon šamponiranja možete koristiti limun kao regenerator. Dodajte sok od pola limuna u šoljicu vode. To će vam također pomoći da uklonite miris luka iz vaše kose.

Luk i med

Pomiješajte sok od luka s medom kako bi napravili gel masku za kosu. Nanesite ovu masku za kosu i ostavite jedan-dva sata. Isperite limunom i vodom. Ova maska za kosu potiče rast kose i daje vašoj kosi lijep sjaj.