Super MAMAUncategorized

Prirodni lijek protiv grlobolje

Uvijek kada dijete nešto boli i roditelji osjete bol. Nije čudno što mi, roditelji, želimo što prije da pomognemo. Grlobolja je izuzetno jaka bol, a kad „običnu bol” prate i tegobe sa disanjem i otežan govor, onda se već radi o maloj „velikoj katastrofi”. Na svu sreću, priroda je sama izmislila lijek protiv ovakvih upala. Već od antičkog doba bolesti disajnog sistema odlično se liječe ekstraktom od neupadljivog islandskog lišaja. Vrijedi ga koristiti, jer je ovo zdraviji, prirodniji, a često i efikasniji način liječenja grlobolje kod djece.

Mali lišaj od svega osam centimetara dužine ima pravu moć. Može se reći da ga je priroda stvorila s namjerom da liječi disajne puteve. Zahvaljujući velikom sadržaju polisaharida i sljezova, ima zaštitno djelovanje na sluzne opne. Smanjuje upale i štiti od iritacije. Dokazano je da lišajne kiseline zaustavljaju i razvoj mnogih mikroorganizama i bacila tuberkuloze.

 

Islandski lišaj ima zaštitno i antibakterijsko djelovanje, sprečava upale, kašalj i djeluje na iskašljavanje. Zbog svojih osobina primjenjuje se, između ostalog, kod upala i infekcija disajnog sistema, upala kože i očiju, refluksnih bolesti ili bolesti probavnog trakta. Ali ovo nije sve. Ulje i odvarci od islandskog lišaja su vrlo vrijedni preparati za kozmetičke svrhe, jer, između ostalog, neutraliziraju trovanja, ovlažuju, imaju antiseptično djelovanje, sprečavaju akne.

Ne čudi činjenica da se ljudi već stotine godina liječe islandskim lišajem. Postoje dokazi da se on efikasno koristio već u srednjem vijeku. Na sreću, znanje kako efikasno koristiti prirodne sastojke lišaja ne samo da nije iščeznulo nego je još više napredovalo, zahvaljujući cijelom nizu farmaceutskih i medicinskih ispitivanja tog proizvoda.

 

Kad se dijete žali na grlobolju, sjetite se islandskog lišaja. Umjesto da „punite” mališana brojnim vještačkim preparatima, bolje da koristite prirodan, siguran ali i efikasan preparat kao što je Isla®. Proizvođač je u malim i pogodnim za sisanje tabletama „smjestio” cijelu moć islandskog lišaja, a naročito se fokusirao na svojstva koja ublažavaju bol grla.

Tablete Isla su sigurne, a proizvodi ih stručno osoblje od atestiranih sirovina. Te tablete čine prirodnu i efikasnu zaštitu grla. Ali Isla nije samo zdrava, nego i ukusna! Tablete imaju „okus prijatan za djecu”, a izbor okusa je veliki, tako da će svako dijete naći nešto za sebe – između ostalog, ima okus mente ili crne ribizle. Isla se može koristiti u dužem vremenskom periodu već kod djece od 4 godine. Tablete se mogu kupiti u apotekama u cijeloj zemlji.