Super MAMAUncategorized

NEVJEROVATNO BRZO UKLONITE SITNE BRADAVICE SA KOŽE POMOĆU SAMO JEDNE NAMIRNICE!

Broj i veličina bradavica (fibroma) se povećava s godinama. Nije poznat uzrok njihovog nastanka, no naslijeđe i debljina su bitni faktori u njihovom razvoju. Njihov broj varira prosječno od nekoliko pa do nekoliko stotina.

Da bi ste ih uklonili potreban vam je samo jedan sastojak, a to je jabučni ocat.  Smatra se da je jabučni ocat jedan od najefikasnijih kućnih lijekova. Može se koristiti za liječenje različitih zdravstvenih stanja, a uklanjanje fibroma je jedan od njih, zahvaljujući svojoj kiselosti.

Zapamtite, nikada ne smijete koristiti jabučni ocat za uklanjanje fibroma oko kapaka, jer može iritirati vaše oči!

Pažljivo operite područje oko fibroma koristeći vodu i blagi sapun. Fibrom prvi put možete namakati u vodi 15 minuta ili se pak fibrom malo protrlja s nečim (npr. novom četkicom za zube). Posušite. Natopite komadić vate jabučnim octom i iscijedite višak.

Položite pamuk direktno na fibrom te ga osigurajte flasterom ili zavojem, da budete sigurni da će ostati na mjestu.
Ostavite ga 15 minuta. Isperite vodom.

Ponovite postupak 3 puta na dan, nekoliko dana do sedam dana ili više ako je potrebno (ne treba više namakati tj. trljati fibrom prije octa). Fibrom bi prvo trebao dosta potamniti, zatim bi trebala nastati krastica, osušiti se i na kraju sve otpasti.

Ovisno o veličini fibroma tj. koliko je on duboko u koži, obično nastaje malo oštećenje (ožiljak) i on se maže nevenovom masti ili aloe vera gelom.