Super MAMA

Zimi se možete brzo ugrijati

Temperatura nikako da se odlijepi od nule, puše ledeni vjetar…Brrr, kako je hladno!
Ali, smrzavanju i drhtavici sada je došao kraj;evo nekoliko trikova koji će vam pomoći da se brže ugrijete.

Feferoni & čili

Žestoko ljuto – Stanovnici Meksika, Tibeta ili Perua znaju to već veoma dugo: ljuto poput čilija, curryja ili feferona potiče krvotok i na taj način grije cijeli organizam.
Ozebline? Nema šanse!

Đumbir

Spremnik topline – naročito dugotrajno grijat će nas omiljeni azijski začin: eterična ulja đumbira koja karakteriše jak miris, potiču krvotok i griju nas, kako iznutra, tako i izvana. Najbolji i apsolutno djelotvoran program za nuždu, kada ste se toliko smrzli da drhtite od hladnoće, je slijedeći: pola korijena đumbira naribajte u vodu za kupku i dok se kupate, pijuckajte čaj od đumbira.

Masaža

Vrijeme nježnosti – nakon produžene šetnje su vam stopala i ruke kao odmrli od hladnoće? Brzo skinite rukavice, cipele i čarape te izmasirajte stopala sa lagano ugrijanim maslinovim uljem ili kremom koja potiče njihovu prokrvljenost. U tren oka će vam i stopala i dlanovi biti ugodno topli i lijepo mekani.

Parna kupelj

Vruća i ljekovita – u neugodno hladnim zimskim danima nema ničeg ljepšeg od višesatnog bijega od hladne stvarnosti u vruću parnu kupelj, saunu. Koristite li blaže tempirane parne kupke, naročito ćete potaknuti krvotok i prokrvljenost i zaista se ugrijati iznutra. Hlađenje koje slijedi u obliku hladnog tuša ili bazena jača obrambene snage organizma pa vam ni temperature ispod nule neće moći nauditi.

Vrući čaj

Čarobno mirisno opuštanje – osjećate se kao da je temperatura ispod nule, a grijanje uključeno na maksimum? Skuhajte čaj od cimeta ili đumbira i popijte ga što je moguće toplijeg. Uz to upalite mirisnu svijeću od vanilije ili cimeta i umotajte se u svoju najdražu dekicu.