Super MAMA

Zdrave, a goje! Pet namirnica posle kojih ćete OSTATI GLADNI

Kakvu god hranu da pojedete, čak i onu sa praznim kalorijama, jedno vreme posle toga ostaćete siti. Ali, pitanje je upravo koliko će vremena proći dok ponovo ne osetite glad!

– U većini slučajeva su najbitniji odnosi masti, vlakana i proteina. Ako svega toga ima dovoljno, duže ćete biti siti – navodi nutricionista Aleks Kaspero. Ali, postoje i zdrave namirnice koje vam nikako neće utoliti glad!

HLEB OD CELOG ZRNA
Tačno je da sadrži dosta vlakana, ali mu nedostaje masti i proteina. Da biste ispravili taj problem, dodajte mu zdrave masti poput putera od koštunjavog voća, jaja ili avokada.

VOĆNI SOK

Voće je puno vitamina, minerala i vlakana, ali nema ni najmanje proteina ili masti. Čak i kada je sok u potpunosti od voća, vaše telo drugačije doživljava namirnice kada su u čvrstom i tečnom stanju. Zbog toga, koliko god hranljiv bio sok, uvek je bolje da to voće zapravo pojedete.

ZELENI SMUTI
Oni imaju malo kalorija, mnogo voćnog šećera, ali nimalo proteina i masti, pa ćete posle njih brzo ogladneti. Šta onda da uradite? Udvostručite dozu zelenog povrća, ali dodajte i avokado ili puter od koštunjavog voća. Možete dodati i neki protein, poput onog od graška.

BELANCA

Iako imaju tri do četiri grama proteina što bi trebalo da bude dovoljno da ostanete siti, imaju malo kalorija i gotovo nimalo masti. Zato slobodno ubacite i neko žumance.

KISELI KRASTAVCI
Oni, i generalno sva turšija sadrže probiotike što je sjajna vest, ali su i vrlo slani, zbog čega ostajete žedni i brže osećate glad. Zato smanjite količinu turšije i gledajte da posle toga popijete dosta vode.

(womenshealthmag.com)