Super MAMA

Zdrava hrana koja će vas razbuditi

Svi vaši pokušaji da držite oči širom otvorene su uzalud, kada se počnete osjećati umorno. U ovom trenutku šoljica kafe može biti od velike pomoći, ali previše kofeina nije baš najzdravija opcija za vas. Zato mi imamo pravo rješenje za vas. U nastavku pogledajte nekoliko namirnica koje vam mogu pomoći da se razbudite.

Bademi
Grickanje nekih zdravih orašastih plodova poput badema može podići vašu razinu energije, te vas na taj način razbuditi. Bademi su bogat izvor zdravih masnoća, antioksidansa i bjelančevina.

Banane
Banane stabiliziraju razinu šećera u krvi i potiču metabolizam tijela. Također olakšavaju probavne probleme.

Tamna čokolada
Zašto popiti šoljicu kafe kad vam ukusna tamna čokolada može pomoći da ostanete budni! Tamna čokolada je bogat izvor željeza i magnezija što vas može energizirati i držati vas aktivnim cijeli dan.

Voda
Pijenje puno vode pomaže vam da ostanete hidratizirani. Voda se bori protiv umora i pomaže vam da ostanete budni i energični.

Začinjena hrana
Začinjena hrana ne samo da odbija san, već se smatra instant energijom.

Kokos
Kokos sadrži trigliceride koji se pretvaraju u energiju. Kako bi potaknuli vaš imunološki sistem i razinu energije, jedite kokos.

Grčki jogurt
Grčki jogurt je dobar za probavu i ima probiotike koji jačaju imunološki sistem. Dakle, kako bi izbjegli spavanje ili se probudili iz lošeg stanja, popijte grčki jogurt.

Kelj
Ovo je još jedna superhrana. Ovo zeleno lisnato povrće sadrži dosta vitamina i proteina koji će vas razbuditi.

Jaja
Jaja vam pružaju dodatnu energiju da ostanete budni i energični duže vrijeme.

zenstvena