Super MAMAUncategorized

Visok nivo triglicerida izaziva ozbiljne probleme: Ovo je 5 prirodnih lijekova!

Optimalan nivo triglicireda je neophodan za normalno funkcionisanje organizma, a ukoliko je nivo povišen, veći je rizik od mnogih zdravstvenih problema, kao što su kardiovaskularna oboljenja ili moždani udar.

Bijeli luk

Ovo je jedan od najefikasnijih lijekova za smanjenje nivoa triglicerida. Najbolje je da ga jedete u svježem stanju, 2-3 čehna na prazan stomak.

Jabukovo sirće

Za regulisanje nivoa triglicerida i holesterola takođe je efikasno i jabukovo sirće. Preporučuje se da dva puta na dan uzimate čašu vode u kojoj je razmućena kašičica jabukovog sirćeta, a po želji možete dodati i malo meda.

Sjeme korijandera

Ovo je jedan od tradicionalnih lijekova protiv povišenih triglicerida. U šolju vode stavite 1-2 kašičice korijandera, prokuvajte, procijedite i ostavite da se ohladi. Pijte ovaj napitak jednom ili dva puta na dan.

Kajenski biber

Pored toga što jelima daje pikantnu notu, kajenski biber je prirodni lijek za snižavanje triglicerida i holesterola. Dodajte 1/2 do jedne kašičice bibera šolji vruće vode i pijte dva puta dnevno.

Cimet

Ovaj popularan začin je prava riznica ljekovitih sastojaka. Zato obogatite svoje obroke cimetom i iskoristite njegovu moć u regulisanju nivoa triglicerida.

Prije primjene prirodnih lijekova obavezno konsultujte svog ljekara.

bhportal.ba