Super MAMA

Uznemirujući video pokazuje zašto nikada ne smijete ništa stavljati u krevetić s bebom

Snimak prikazuje trenutak kada dojenče navlači deku preko lica i počinje se gušiti. Iako se trudi, beba nije u stanju ukloniti pokrivač.

Ovaj video je naslovljen: “Ne ostavljajte ništa u bebinom krevetiću”. Srećom roditelji ove bebe stigli su na vrijeme, ali su drugi roditelji upozoreni da neke bebe neće biti te sreće.

Šokantni video trgnuo je druge roditelje, a mnogi su se složili da im je bilo “loše” nakon što su vidjeli snimak, prenosi The Sun.

Video možete pogledati ovdje 

Američka akademija pedijatara dala je preporuke za sigurno spavanje djece i smanjivanje rizika od smrti u kolijevci (SIDS):

1. Beba uvijek treba spavati na leđima radilo se o dnevnom ili noćnom spavanju (nemojte se brinuti ako je vaše dijete dovoljno veliko i samo se okreće na stomak tokom spavanja).

2. Dojenčad trebaju spavati na čvrstoj i ravnoj površini u krevetiću ili kolijevci koja zadovoljava sve uvjete sigurnosti. Nikad nemojte stavljati dijete da spava na kauču ili vodenom krevetu.

3. Sve mekane objekte uključujući igračke, jastuke i obloge, maknite iz krevetića.

4. Najsigurnije mjesto za spavanje je kolijevka ili krevetić koja je smještena u istoj prostoriji u kojoj vi spavate. Još neki savjeti za smanjenje rizika od smrti u kolijevci su: održavanje ugodne temperature u prostoriji, ne pušite u blizini djeteta ili u bilo kojoj prostoriji u kojoj dijete boravi.

Izvor:faktor.ba