Zdravlje

Uz bademe do ravnog stomaka! Pročitajte kako…

Iako se smatraju orašastim plodovima, bademi su semenke biljke badema. Sirovi bademi su odlični za zdravlje i uklapaju se u svačiji režim ishrane.

Sirovi bademi ubrzavaju rad metabolizma, a istraživanja su pokazala da svakodnevna konzumacija badema mršavljenje ubrzava za čak 62 procenta, nivo ukupne telesne masti smanjuje za čak 56 procenata, a mršavljenje na području stomaka ubrzava za 50 procenata.

Jednu porciju čini oko 23 badema, koja su sasvim dovoljna za zadovoljavanje potreba organizma za proteinima i nezasićenim masnim kiselinama. Proteini su ključni za gubitak abdominalne masti, a bademi su odličan izbor jer, uz proteine, sadrže gotovo sve nutrijente koji su potrebni za brzo i zdravo sagorevanje masti. Bademi se sporo razgrađuju, pa ćete sitost osećati znatno duže. Odličan su izvor dijetalnih vlakana, koji su neophodni za pravilan rad sistema za varenje.

Naučnici su dokazali da bademi uspešno smanjuju indeks telesne mase, ukupni procenat telesne masti, pomažu u izgradnji mišićne mase, regulišu krvni pritisak i nivo šećera u krvi i rizik od nastanka raznih stanja i bolesti, uključujući:

Bolesti srca
Rak debelog creva
Dijabetes tipa 2
Gojaznost
Visoki krvni pritisak
Smetnje u varenju
Edit