Magazin

SKAMENIĆE VAS REČI LIDIJE VUKIĆEVIĆ: JAKO SE POTRESLA! Oglasila se posle ‘SLUČAJA ALEKSIĆ’, objasnila neke stvari!

Domaću javnost potresla su bolna priznanja glumica Milene Radulović i Ive Ilinčić o navodnom seksualnom zlostavljanju i uznemiravanju od strane učitelja glume Miroslava Mike Aleksića, a pored mnogobrojnih javnih ličnosti koje su pružile podršku glumicama, našla se i njihova koleginica Lidija Vukićević.

Lidija je iznela svoje viđenje ove situacije, koja nije ni malo naivna.

– Strašno je to što se desilo. Ono što me još više brine je situacija da njihovi roditelji nisu primetili da im se nešto dešava sa decom. Nije mi jasno kako je do toga došlo. Kao roditelji moramo da osluškujemo našu decu i da prepoznamo da se nešto dešava sa njima. To silovanje u Mileninom slučaju se nije desilo samo jednom. Desilo se sedam puta! Pitanje od bitne važnosti je kako roditelji nisu primetili da se sa njom nešto dešava? Sigurno je da ona kao dete od 17 godina nije mogla tako lako da se izbori sa tim i da se na njoj ne vidi da prolazi kroz užasnu situaciju – zapitala se Lidija i nastavila:

– Vidim ovih dana da sada svi izlaze sa sličnim pričama o Aleksiću i njegovoj školi. Ja sam njega upoznala jednom prilikom i ne mogu reći da ga poznajem kako treba, ali ti koji sada pametuju i izlaze sa raznim pričama, pa čekaj, gde su bili do sada? Da li je moguće da su nam tolika deca trpela ponižavanja i maltretiranja, a da su ćutali o tome? Ako je tako, negde smo opasno podbacili kao društvo, roditelji, prijatelji, psiholozi… Ne može da se trpe takve stvari, da bi neko bio glumac! Čekaj, pa zar ne postoje druga zanimanja? Zar sva ta deca nisu mogla da se bave drugim stvarima i da uživaju u odrastanju, a ne da prolaze kroz sve to, zbog ambicija? Strašno je, prestrašno. Nadam se da ćemo se probuditi iz ovog mraka i da će se neke stvari, sa nama kao ljudima, popraviti.

Lidija ističe da veruje da ovaj slučaj neće ostati samo na priči i da će nadležne institucije odraditi svoj posao kako treba!

– Podržavam maksimalno devojke i verujem da im nije bilo lako da pričaju o ovoj situaciji javno i beskrajno verujem da ova situacija neće ostati samo na priči! Nisam naučena da sudim i nikada to ne radim, ali verujem da će u ovom slučaju sudstvo odraditi svoj posao kako treba. Moramo da zaštitimo našu decu – rekla je Lidija za kraj!

(Espreso.rs/Srbija Danas)