Magazin

PRIČA KOJA VRAĆA VJERU U LJUBAV: BILI SU ZAJEDNO KAO SREDNJOŠKOLCI, ŽIVOT IH JE RAZDVOJIO, A POSLIJE 70 GODINA SE PONOVO NAŠLI

Priča počinje krajnje jednostavno – dvoje kanadskih tinejdžera se upoznalo i zavoljelo.

Ljubav je trajala dve godine, bilo je uspona i padova, kao u svi ”mladim” vezama. Kada je ljubav prestala, svako je krenuo svojim putem. Fred je imao 18, a Florens 15 godina. On se čak odseilo u drugi grad.

Naizgled, tu se priča završava za Freda Pola (84) i Florens Harvi (81). Oni godinama nisu imali nikakav kontakt i oboje su se vejnčali za druge ljude i osnovali porodice.

Florensin muž, sa kojim je dobila petoro djece je preminuo 2017. godine, a Fredova supruga Helen je preminula dvije godine kasnije, 2019. s kojom je imao dvoje djece.

Florens je nekako saznala da je Fred ostao bez supruge i odlučila je da ga pozove. Pričala je s njim i tješila ga, bila uz njega u teškim trenucima. Stalno su razgovarali i prisjećali se starih, dobrih vremena. Riješila je da ga iznenadi za rođendan i pojavila se u Torontu da ga iznenadi. Fred je bio oduševljen i uspio je da je zagrli i poljubi u obraz.

Poslije tri dana provedena zajedno, riješili su da se vjenčaju i nastave život u dvoje. Njihove porodice su se bunile u početku, ali kada su im seniori objasnili da žele da ostatak života provedu zajedno i da u njihovom slučaju to nije mnogo vremena.

U tom periodu, Freda je čekala borba protiv raka na želucu, a Florens je odlučila da bude s njim i u dobru i u zlu.

Vjenčali su se za vrijeme pandemije, pa nije bilo mnogo zvanica, ali to im nije poremetilo raspoloženje.

  • Bio si prvi mladić koji je pratio kući, izgleda da će biti i posljednji – rekla je Florens.

Oni planiraju da posjete svoj rodni grad i da se prisjete svih mjesta na kojima su zajedno proveli mnogo vremena u mladosti, piše Kurir.rs.

Izvor:hayat.ba