Super MAMA

Ovo svima POZNATO LIŠĆE sprečava moždani udar, hipertenziju, i još mnogo toga…. Iskoristite ga na pravi način!

Egipćani su koristili ulje od maslina i njime mumificirali faraona.

Evo za šta je ono sve dobro:

Krvni pritisak

Maslinovo ulje je prvenstveno odgovorno za svoj modularni uticaj na visok krvni pritisak. Radi ciljajućeg i ublažavajućeg otpora arterijske krutosti.

Zdravlje arterija

Arterijsko zdravlje je važan pokazatelj ukupnog kardiovaskularnog zdravlja. Endotelne stanice koje oblažu arterijske zidove su u velikoj mjeri odgovorne za osiguranje adekvatnog protoka krvi kroz arterije, kao i regulisanje krvnog pritiska. Maslinovo ulje bori se protiv endotelne disfunkcije na različite načine.

Dijabetes

Hronično, povišen šećer u krvi dovodi do sistemskog oksidativnog stresa, što dovodi do hronične upale koja izaziva oštećenje tkiva i drugih tjelesnih poremećaja i ubrzava proces starenja. List masline štiti zdravo tkivo od oksidativnih oštećenja i povećava ukupan nivo antioksidativne aktivnosti u cijelom tijelu.

Rak

Kao što je spomenuto, maslinovo ulje povećava antioksidativnu aktivnost u cijelom tijelu i to je moćan preventivni lijek za rak. Ekstrakt lista masline štiti ćelije od oštećenja DNK zbog oksidativnog stresa. Zanimljivo, u jednoj nedavnoj studiji, životinje s tumorima su dobile maslinovo ulje i u roku od 9 do 12 dana nije bilo tumora!

Izvor: pozivitno.info

Odgovori