Super MAMA

Ovo niko ne želi čuti: Tri stvari koje smanjuju veličinu i to za 50 posto

Ako je u tridesetima dug 15 centimetara, u šezdesetima ili sedamdesetima može biti dug svega 12 ili 13 centimetara, kažu stručnjaci

Jedna od stvari o kojima većina muškaraca opsesivno razmišlja je veličina penisa – je li dovoljno velik je pitanje koje se najčešće postavlja, barem u glavi.

Stvar je u tome da se penis može smanjiti, a veće promjene ga čekaju i u starosti.

To smanjivanja može doći na hladnoći. Bilo da je u pitanju hladna voda ili su temperature zraka jednostavno niske, penis se, kažu stručnjaci, može smanjiti za čak 50 posto, dok se u obimu može smanjiti i za 30 posto.

U isto vrijeme, nastavljaju stručnjaci, testisi se uvlače u tijelo i tako pokušavaju zadržati toplinu. Ovo se događa zbog sužavanja krvnih žila u penisu pa tkivo izgleda manje.

Još jedna stvar koja smanjuje penis je onaj dobri stari, ali i gotovo neizbježan stres. Ali bez brige, kao i kod hladnoće, i ovo je prolazno. Čim prođe stresna situacija, i penis će se vratiti u normalu.

Pušenje pak, kažu stručnjaci, može skratiti penis za centimetar jer smanjuje dotok krvi u njega.

Promjena koja se vidi

Činjenica je da se penis mijenja s godinama i na te stvari se ipak ne može toliko utjecati.

Kako starimo, ateroskleroza (krvne žile koje prenose kisik i hranjive tvari iz srca u ostatak tijela postaju debele i krute te ograničavaju dotok krvi u organe i tkiva) je sve češća. To smanjuje protok krvi u genitalije i vrh penisa može postati svjetliji. Kako godine idu i stidne dlake postaju tanje, prorjeđenije i sijede.

OVO niko ne želi čuti, ali penis se s godinama skuplja. Ovog puta, za stalno. Ovo smanjivanje u dužini i obimu nije dramatično, ali može biti primjetno.

– Ako je u tridesetima dug 15 centimetara, u šezdesetima ili sedamdesetima može biti dug svega 12 ili 13 centimetara – kažu stručnjaci.

Izvor:haber.ba