Zdravlje

Ove tri namirnice RAZBIJAJU zakrčenja arterija i masnoću u krvi

Kombinacijom i svakodnevnim konzumiranjem ove tri namirnice uništiti ćete zakrčenja u arterijama i riješiti se masnoće u krvi. Radi se o napitku sastavljenom od bijelog luka (češnjaka), limuna i đumbira.
Nebrojene su koristi od ovog napitka, radi se o kombinaciji tri super zdrave namirnice koje zajedničkim i svakodnevnim dejstvom mogu napraviti izuzetno pozitivne zdravstvene efekte na vaš organizam, prenosi Haber.ba
Glavne namjene eliksira su liječenje i prevencija zakrčenih arterija (arteroskleroza), regulisanje povišenih masnoća u krvi, spriječavanje opšteg umora organizma, spriječavanje i liječenje infekcija i prehlada, intenzivno jačanje imunog sistema, čišćenje jetre i poboljšanje jetrenih enzima, spriječavanje slobodnih radikala u organizmu koji izazivaju najteže bolesti i niz drugih stanja povezanih sa bolestima srca i krvotoka.
Kako je najveći problem sa bijelim lukom njegov neugodan miris, odmah ćemo napomenuti da je u ovome receptu pomješan sa limunom i vodom i njegov neprijatni miris skoro potpuno neutralisan a dejstvo zadržano te vam to ne treba biti zapreka za korištenje eliksira.
Potrebni sastojci:
– 4 cijele veće glavice bijelog luka (40 čena)
– 4 kompletna limuna sa korom
– manji korijen đumbira (3-4 cm) ili dvije supene kašike praha
– 2 litra čiste vode
Priprema napitka
Limun dobro operite i isjecite na komadiće. Ukoliko se radi o limunu koji nije organski odnosno ukoliko je prskan onda ga perite otopinom sirćeta i vode. Ogulite bijeli luk i skupa sa limunom i đumbirom ubacite u blender.
Izmiskajte dobro u jednoličnu masu. Tako izmiksanu smjesu dodajte u metalnu posudu, uspite 2 litra vode i zagrijte sve skupa uz mješanje do tačke ključanja. Odmah pred tačku ključanja isključite i pustite da se sve dobro ohladi. Procjedite kroz srednje gustu cijediljku i napunite u staklene boce.
Napitak se pije svaki dan po jedna čaša od 2 dcl najmanje 2 sata prije jela , odnosno na potpuno prazan želudac. (Ukoliko vam ne smeta možete preskočiti cijeđenje i piti gustu kompletnu smjesu). Napitak čuvajte u frižideru.
Kura traje 3 sedmice uz svakodnevno konzumiranje jedne čaše nakon čega trebate napraviti pauzu od jedne sedmice te možete opet nastaviti konzumiranje u istom ciklusu. Ukoliko vam ukus ne odgovara možete dodati meda po želji.
Nakon 3 sedmice korištenja trebali biste osjetiti značajnu regeneraciju tijela od korištenja napitka. Napitak je osim već navedenih blagodati posebno koristan u spriječavanju kalcifikacije u tijelu koja izaziva kamenčiće u organima i zakrčenje krvnih sudova.
Kombinacija limuna, vode i kuhanja neutralisaće miris bijelog luka. Prije svakog konzumiranja morate promućkati flašu sa smjesom kako bi se talog limuna i bijelog luka na dnu pomješao sa sokom. Iz iskustva vam možemo reći da je napitak odličan i za starije osobe i da im vraća energiju i snagu te ih podmlađuje jer nakon nekoliko sedmica poboljšava njihovu cirkulaciju.
Edit