Super MAMAUncategorized

Opasnost iz šampona za suho pranje?

Ako se tjeme temeljito ne opere na njemu se mogu nataložiti ostaci suhog šampona

Šamponi za suho pranje kose postali su popularni kao prva pomoć ako smo u žurbi i ne stignemo oprati kosu, ali može li njihovo učestalo korištenje štetiti tjemenu i isušiti ga? Doznaj kako pravilno koristiti takvu vrstu proizvoda te može li uzrokovati pojavu peruti

Šampon za suho pranje je puder u spreju

Helena Santini Balentović, vlasnica frizerskog salona Hairport objasnila nam je kako je suhim šamponima baza dječji puder samo što je u takvim tipovima proizvoda puder u obliku spreja kako bi se lakše nanosio na kosu. Helena naglašava kako je suhi šampon jednokratna pomoć za masnu kosu te nije preporučljivo koristiti ga duži period.

Velika je razlika između profesionalnih suhih šampona i onih kupljenih u drogerijama. U ovom slučaju cijena zaista opravdava kvalitetu pa trebaš pripaziti kakav šampon koristiš jer bi ti loš šampon mogao napraviti više štete nego koristi”, napomenula je Helena.

Suhom tjemenu stvara perut

Helena nam je rekla kako se šampon za suho pranje kose treba znati pravilno nanijeti. Najbolje ga je nasprejati na kosu s udaljenosti od 20 centimetra i zatim dobro iščešljati kako bi se odstranio višak s kose i kako se ne bi primijetio bijeli prah. Šamponi za suho pranje najčešće ostavljaju bijele tragove praška, ali postoje i oni u bojama za različite tipove kose.

Kod masnog vlasišta suhi šampon može pomoći u reguliranju masnoće tjemena, ali suho vlasište može dodatno isušiti i uzrokovati pojavu peruti. Nakon nanošenja suhog šampona najbolje bi bilo što prije oprati kosu intenzivnim ili detoks šamponom, Ako se tjeme temeljito ne opere na njemu se mogu nataložiti ostaci suhog šampona i ostalih proizvoda pa to može dovesti do perutanja vlasišta”, objasnila je Helena.

Koliko često ga koristiti?

Sandra Zajec, vlasnica salona Cookie za portal Budi.IN objasnila je opasnosti prečestog korištenja šampona za suho pranje: ”Ono što svakako treba napomenuti je da šampon za suho pranje ne može zamijeniti klasično pranje kose vodom i šamponom. Mala količina prljavštine uvijek ostaje, a ako kosu ne pereš redovito i samo koristiš suhi šampon, može doći do isušivanja, oštećenja i peruti. Šampon za suho pranje koristi samo u ekstremnim situacijama umjesto pranja ako želiš samo produljiti vijek svježine svoje kose. Stavljaš li ga dva puta tjedno i redovito pereš kosu, ne bi smio izazvati oštećenja.”