Super MAMAUncategorized

Načini da prekriješ sijede bez bojanja

Skuhaj krumpir u vodi i zatim ispiri kosu tom vodom i kosa će ti potamniti
Neki sijedu kosu doživljavaju kao znak šarma i mudrosti, dok se drugi nikako ne mogu pomiriti s tim kad se pogledaju u ogledalu, osobito ako su posijedili u ranijoj životnoj dobi. Uzroci prerane pojave sijedih lasi u kosi su brojni, a neki od njih su genetsko nasljeđe, hipotireoza, kronična prehlada, kronični zatvor, anemija. Razlog mogu biti neuravnotežene dijete, upotreba kemikalija, pušenje i stres

Maska od crnog čaja
Upornim ispiranjem kose s crnim čajem kosa će ti ponovno postati tamna. Također će izgledati punije i sjajnije.
Krumpirova voda
Skuhaj krumpir u vodi i zatim ispiri kosu tom vodom i kosa će ti potamnjeti.
Naribana tikva
Naribana tikva je jedan od najboljih prirodnih recepata za prikrivanje sijedih. Skuhaj naribanu tikvu i kad se ohladi pomiješaj je s kokosovim uljem. Stavi na kosu i drži kao masku. Duboko će hidratizirati korijen kose i ojačati folikule lasi.
Crna kava
Izlij tekućinu direktno na kosu i kosa će ti ponovno biti crna.
Zob
Sadrži dosta biotina koji prirodno kosi daje tamnu boju. Možeš jesti zob ili je pomiješati s bademovim uljem te nanijeti na kosu.
Avokado
Bogat je Vitaminom B12, koji ima utjecaja na boju kose te štiti od gubitka boje. Skuhaj avokado u vodi i pomiješaj ga s kvascem. Nanesi smjesu od korijena do vrhova. Osim na boju utjecat će na smanjenje naelektriziranosti i suhoće.
Maska od luka
Osim što pomaže u očuvanju prirodne boje kose pomaže i protiv ispadanja kose jer je luk dobar izvor biotina, magnezija , vitamina B6, vitamina C, fosfora, kalija, vitamina B1. Lagano utrljaj sok od luka u tjeme i ostavi 30 do 40 minuta. Protiv sjede kose u sok od luka dodaj nekoliko kapi ruma.
Prestani pušiti
Pušenje povećava broj slobodnih radikala u tvom tijelu koji su jedan od glavnih razloga za prerano sijedu kosu. Ako prestaneš pušiti pokrenut će se iscjeljujući proces u tvom tijelu.