Super MAMAUncategorized

MOŽE DOVESTI DO NEŽELJENIH POSLJEDICA: Evo šta se dešava vašem tijelu kada istežete vrat a on PUCKETA!

Jeste li znali da možete imati neželjene posljedice kada istežete svoj vrat? Pucanje vrata može oštetiti vašu kičmenu moždinu, što na kraju može dosvesti do moždanog udara. Pročitajte ovo prije nego što nastavite ovo da radite.

 Metoda – pesnica

Postavite pesnicu na bradu, blago sa desne strane.  Blago gurajte na lijevo, čućete pucketanje. Postavite otvoren dlan na bradu sa lijeve strane i polako gurajte na desno.  Uvjerite se da ste čuli pucanje. Ukoliko ne čujete, pokušajte ponovo.

Metoda – prislonite bradu na dlan

Da biste čuli pucanje sa lijeve strane vrata, postavite bradu u lijevu šaku, prsti trebaju biti na lijevom obrazu. Dobro bi bilo da masirate vrat. Desnu ruku postavite na potiljak, iza lijevog uha. Rotirajte glavu lagano. Niježno rotirajte glavu suprotno od smjera kazaljke na satu, gurajući bradu na lijevo, dok desnom rukom lagano vučete glavu u suprotnom smeru. Često ćete čuti niz pucketanja, dok se mišići tegle.

Desnu stranu vrata ispuckajte obrnuto. Niježno izvijajte vrat, pritiskajući onoliko koliko je potrebno, ne smije vas boljeti.