Super MAMAUncategorized

Mlijeko i zeleni čaj – Očistite organizam i smršajte – Jednodnevna dijeta

Svako jutro milioni ljudi započinju dan sa šoljom toplog čaja. Neki sa šećerom, neki bez, neki zeleni, neki crni..Oni znaju da je čaj koristan, ali ne znaju svi o kvalitetima zelenog čaja. Štavise, nisu mnogi čuli za čajnu dijetu, dijetu sa zelenim čajem i mlijekom.

Dijeta sa mlijekom i zelenim čajem (mlijekočajem) najviše popularna medju onima koji žele da smršaju i posle održavaju svoju težinu u normali. Mlijekočaj nije samo ukusan napitak koji ne stvara osjećaj gladi, nego je odličan za čiscenje i detoksikaciju cijelog organizma od toksina.

Jednodnevna dijeta sa zelenim čajem i mlekom.

Za jedan dan dijete sa mlekom i zelenim čajem možete izgubiti od 0,5 do 2 kilograma težine (višak tečnosti u organizmu).

Dijetu sa mlekočajem preporučuje se držati jedan dan, ne češće od dva puta mesečno.

Kontraindikacije: netolerancija na mleko, bolesti bubrega i zučne kese i nizak pritisak. Ako imate neku hroničnu bolest, konsultujte svog lekara.

Recept dijete sa mlijekom i zelenim čajem

Biće potrebno:

-1,5 litar nemasnog mlijeka,
-2 kašike pravog zelenog čaja.

Moja preporuka da pravi zeleni čaj nabavite u radnji sa zdravom hranom, nemojte koristiti čaj u filter vrečicama, nećete osetiti nikakav efekat.

U prokuvano i ohlađeno mleko do 70 stepeni (ovo je važno – mleko ne sme da bude toplo, nego vruće) dodajte 2 kašike zelenog čaja. Poklopite i ostavite da odstoji 20 minuta. Posle procedite i pijte.

Mlekočaj pijte u toku dana po jednu šolju na svaka 2 sata.

Čaj sa mlekom apsorbuje se bolje, jer caj olakšava varenje mleka a mleko ublažava efekte kofeina.

U međuvremenu pijte negaziranu vodu.

Vode treba popiti najmanje 2 l na dan, obavezno, jer mlijeko i zeleni čaj je jak diuretik, a voda kontroliše ravnotežu u organizmu.

Glad osjetiti nećete, jer mlijekočaj oslobađa organizam osjećaja gladi.