Super MAMAUncategorized

Maska od banane za ispucane pete

Ako želimo spriječiti nastanak ispucalih peta najbolje ih je često rašpati
Ispucane pete problem je koji se često javlja nakon ljetovanja na moru i izloženosti stopala suncu i soli, a bosonogo hodanje po plaži taj problem može samo pogoršati. Donosimo ti jednostavne savjete kojima se možeš riješiti ispucanih peta i recepte za domaću izradu pilinga od kukuruzne krupice te masku za stopala od banane

Najvažnija je hidratacija
Dunja Franulović iz kozmetičkog salona Bella Vita objasnila je kako se problem ispucanih peta najčešće javlja s hladnijim vremenom u jesen i zimu kada je koža suha i dehidrirana te dodaje kako su ispucale pete čest problem kod pretilih osoba jer one većinom imaju slabiju prokrvljenost i lošu cirkulaciju. ”Redovitim rašpanjem, pedikurom te stalnom hidracijom peta različitim hidratantnim preparatima možemo poboljšati stanje suhe kože na petama”, rekla je Dunja.

Ako želimo spriječiti nastanak ispucalih peta Dunja savjetuje često odstranjivanje mrtve, tvrde kože i hidrataciju. Po hladnijem vremenu kožu je potrebno dodatno hidratizirati jer je suša nego kada je toplije. Dunja navodi kako je prehrana također važan faktor koji može dovesti do ispucanih peta te savjetuje u prehranu uvesti cink, omega-3 masne kiseline, vitamin E i kalcij.

Domaća maska za ispucale pete:
Dunja je s našim čitateljima podijelila jednostavan recept za domaću masku za ispucale pete.

Sastojci: 2 zrele banane

Postupak: Zgnječi dvije zrele banane i stavi ih na suhe dijelove stopala. Po želji, zamotaj stopala prozirnom folijom i ostavi da djeluje sve dok smjesa ne prodre duboko u kožu, a zatim isperi vodom.

Domaći piling za suha stopala
Aromaterapeutkinja Petra Brzović savjetuje piling stopala kako bi se riješila suhe i ispucane kože na petama. Piling će skinuti odumrlu kožu sa stopala, ali će je i nahraniti pa stopala poslije pilinga ne moraš mazati hidratacijskim sredstvima. ”Za piling stopala pomiješaj morsku sol ili kukuruznu krupicu s malo maslinova ulja te dodaj eterično ulje citronele ili limunske trave. Ova eterična ulja nahranit će i dezodorirati tvoja stopala. Piling utrljaj u stopala, posebno obraćajući pažnju na suhe dijelove. Ovaj piling nahranit će tvoja stopala pa ih kasnije ne trebaš mazati kremama ili nekim drugim hidratacijskim sredstvima”, objasnila je Petra.