Super MAMAUncategorized

Hrana uz koju nikad nećeš biti bolesna

Ruke peri toplom vodom i sapunom barem 20 sekundi prije i nakon pripreme hrane

Sigurno zavidiš onim ljudima koji iz sezone prehlada i gripa izađu potpuno zdravi bez da i jednom kihnu, ali nemoj biti zavidna nego kreni sa zdravim navikama i budi jedna od onih kojima drugi zavide na imunitetu. Jedan od najvažnijih savjeta je da dovoljno spavaš, budeš sretna i jedeš 5 namirnica koje ti preporučujemo u tekstu

Pravilan raspored spavanja

Istraživanja su pokazala da ako spavaš manje od 7 sati dnevno, sklonija si prehladama. Glavni razlog je taj što san krijepi i obnavlja organizam i ako ne spavaš dovoljno, organizam je slab i podložan i najmanjimprehladama i infekcijama.

Top 5 namirnica

Pravilnom prehranom tijelo se može uspješno boriti protiv bakterija i infekcija, evo top 5 namirnica kojima se to postiže:

Peri ruke

Naravno, ne moraš prati ruke svakih nekoliko minuta kako bi bila zdrava, ali pranje ruku u pravo vrijeme izuzetno je važno. Evo kada trebaš prati ruke s toplom vodom i sapunom barem 20 sekundi.

  • prije i poslije pripreme hrane 
  • prije jela
  • poslije toaleta
  • nakon kihanja

Budi sretna

Druži se s obitelji i prijateljima jer društvo najviše opušta i budi osjećaj sreće. Nastoj ne biti stalno pod stresom i smij se često jer smijeh je lijek.