Super MAMAUncategorized

DOMAĆI MELEM: Čudo u borbi protiv strija i za mekšu kožu!

Nositi se sa strijama nije lako i zbilja ih se teško riješiti. Koliko god se zdravo hranili ili bili vitki, strije vas i dalje mogu pogoditi, posebno ako ste žena. One su jedan od najčešćih nuspojava trudnoće, a 50 do 90 posto žena će ih dobiti nakon poroda. Postoje i drugi uzroci strija, uključujući brzi gubitak kilaže koji može pogoditi i žene i muškarce.

Strije se mogu pojaviti na kukovima, bedrima, grudima i trbuhu. Mogu biti jako deprimirajuće i jako narušavati samopouzdanje. No postoji mnogo načina na koji se one mogu prevenirati poput:

– održavanja iste kilaže,
– zdrave i hidrirajuće dijete,
– te svih drugih metoda koje pomaže u poboljšanju elastičnosti kože poput masaže i suhog četkanja.

Sve te metode također pomažu i u njihovom ublažavanju.

Kada je riječ o uvođenju krema protiv strija u vaš režim, budite sigurni da ste izabrali onu pravu – da umanjuje diskoloraciju, vlaži i hrani kožu.

Idući recept sadrži četiri najučinkovitija prirodna ljekovita ovlaživača. Svi oni bogati su nutrijentima i mineralima koji su izvanredni za kožu i imaju dugu tradiciju primjene protiv strija, a također čine kožu iznimno mekanom i glatkom.

Recept za najbolji domaći melem protiv strija

Kod nabavke sastojaka za melem pobrinite se da su svi ekstra djevičanski hladno prešani i organskog podrijetla jer će samo takve sirovine dovesti do rezultata opisanih u tekstu.

Ovaj melem ima gustu sjajnu konzistenciju i primjenjuje se dva puta dnevno, ujutro i navečer na vlažnoj koži.

S ovim melemom u svojem „arsenalu“ moći ćete se boriti protiv strija sporo, ali učinkovito.

Sastojci:

1 šalica sirovog kakao maslaca
pola šalice kokosovog ulja
1 šalica ricinusovog ulja
¼ šalice ulja slatkog badema
Priprema:

U maloj posudi zagrijte na srednjoj vatri kokosovo maslac i kokosovo ulje, Miješajte dok se potpuno ne otopi i zatim je maknite s vatre. Ulijte ricinusovo ulje i bademovo ulje. Miješajte dok se sve dobro ne sjedini, ohlađenu mješavine ostavite u hladnjaku da se stvrdne. Zatim je miksajte dok ne pobijeli. Čuvajte je u staklenci.