Zdravlje

ČUDOTVORNA VOĆKA: Ovih 5 tegoba banane liječe bolje od lijekova!

Stres ubrzava metabolizam, a razina kalija u organizmu opada. Balans se može postići uz pomoć banana koje u sebi sadrže mnogo kalija
Banane u sebi imaju tri različite vrste šećera i veliku količinu vlakana. Zbog toga, ovo voće brzo daje energiju, ali i uklanja neke zdravstvene probleme bolje od lijekova. Ne dajte da vas njegova visoka kalorijska vrijednost zavara, banane su prava superhrana.
ZATVOR
Banane sadrže pektin, dijetalno vlakno koje ubrzava probavu i potiče uklanjane toksina i teških metala iz organizma. Osim toga, banane delujuu kao probiotik i stimuliraju probavu. One smanjuju nadutost i olakšavaju napetost u crijevima uslijed zatvora.
STRES
Stres je postala bolest modernog doba koja konstantno utječe negativno na naše zdravlje. Stres ubrzava metabolizam, a razina kalija u organizmu opada. Balans se može postići uz pomoć banana koje u sebi sadrže mnogo kalija i koji normaliziraju rada srca. Također, banane šalju kisik u mozak i reguliraju optimalnu količinu vode u organizmu.
VISOK PRITISAK
Poznato je da pretjerano unošenje soli i manjak kalija imaju negativan učinak na krvni tlak. Zato je jako bitno imati dovoljnu količinu kalija u krvi, a banane su njime bogate. Preporuča se da svakog jutra pojedete jednu bananu, a ona će održavati krvni tlak na idealnom razini.
PMS
Banane su bogate vitaminom B6 koji ima pozitivan učinak na razinu glukoze u krvi, a utvrđeno je da vitamin B pomaže sa premenstrualnim simptomima. Banane smanjuju bolove u abdomenu i križima, reguliraju promjene raspoloženje i zadržavanje vode u organizmu.
DEPRESIJA
Triptofan se nalazi u bananama u obliku proteina koji stimulira lučenje “hormona sreće”, serotonina. Samo jedna banana je dovoljna da podigne razinu ovo hormona toliko da se odmah osjetite smirenijim i sretnijim.
Edit