Super MAMA

ČUDO IZ PRIRODE: Biljka za koju kažu da vam daje besmrtnost

Jiaogulan (lat. Pentaphillum Ginostemma) bogat je mineralima, vitaminima, proteinima i aminokiselinama koje doprinose njegovim antioksidativnim, antimikrobnim, antispazmodičkim, sedativnim i tonizirajućim svojstvima.

Ono najvažnije su velike količine saponina gipenozida, kojih ima tri do četiri puta više nego u ginsengu. Bogat je antioksidansima glutationom i superoksid dismutaze, koji štite ćelije tijela od oštećenja i tako sprječavaju bolesti i prirodnopodstiču procese izliječenja. Antioksidansi su važan faktor u liječenju raka, bolesti jetre, dijabetesa, arterioskleroze, artritisa, pa čak i samog procesa starenja.

U jednoj od studija sprovedenoj na oko hiljadu ispitanika pokazalo se da je Jiaogulan veoma efikasan u smanjivanju lošeg holesterola i triglicerida. Takođe, utvrđeno je da podiže dobar holesterol, što smanjuje i rizik od srčanog i moždanog udara. Ujedno poboljšava rad i snagu srca i može da modulira krvni pritisak za čak 80 odsto.

Drugo istraživanje na 200 sportista dokazalo je da poboljšava izdržljivost i oporavak, te je stoga pogodan za svakoga ko želi da poboljša svoje performanse.

Liječi cjelokupan organizam

Jiaogulan uravnotežuje hormone i smanjuje stagnaciju krvi u abdominalnom predjelu, te time povećava i šanse za začeće.

Njegova ljekovita svojstva protežu se na jetru, koju štiti od toksičnih hemikalija. Od jiagoulana imaju korist i pluća, jer je primjetno efikasan u liječenju bronhitisa. U mnogim studijama poboljšanje je uočeno kod 95 odsto ispitanika.

Zbog svojih svojstava uravnotežujućih na metabolizam, pogodan je i kao pomoć za mršavljenje, ali i gojenje, ako je ono poželjno. Poboljšava i jača probavu, pomažući premršavim osobama da lakše apsorbuju nutrijente i povećaju mišićnu masu.

A, na kraju dana, omogućava vam i da mirno zaspite. U studijama je ustanovljeno poboljšanje kvaliteta sna kod 90 odsto ispitanika. Jiaogulan povoljno djeluje na: cirkulaciju, imunitet, nervni sistem, varenje, zdravlje jetre i slezine, nivo energije, digestivni sistem, hormone, disajni i mokraćni sistem.

Pomoć kod raka

Jiaogulan sprječava razvijanje kancerogenih ćelija i usporava rast već formiranih tumora stimulacijom ćelija imuniteta. U Kini se daje i tokom hemioterapije i zračenja jer ubrzava oporavak organizma.

Čaj od Jiaogulana

Uzmite kašičicu suhe biljke ili dvije kašičice svježe biljke i kuhajte tri minuta u 2,5 dcl vode, zatim procjedite. Što duže lišće ostavite da stoji u vodi, to će čaj biti slađi. Takođe je izvrstan i kao hladni napitak.

Macerat Jiaogulan za njegu kože

Prelijte lišće Jiaogulan ekstra devičanskim maslinovim uljem. Ostavite dvije nedjelje na toplom mjestu i povremeno protresite. Procjedite ulje kroz gazu u tamnu staklenu bocu. Čuvajte na tamnom i hladnom mjestu. Ovo ulje možete da koristite za njegu problematične kože ili za pravljenje krema. Jiaogulan podstiče cirkulaciju, čini kožu glatkom, svježom i elastičnom.

Tinktura od Jiaogulana

U tamnoj tegli pomješajte jedan dio lišća Jiaogulana s četiri dela ruske vodke. Držite 30 dana na tamnom mestu, dva puta na dan protresite. Dobro procjedite kroz gazu i čuvajte na tamnom mestu. Ovom tinkturom možete da napravite četvoronedeljnu kuru. Na početku uzimajte po par kapi tinkture i držite nekoliko minuta ispod jezika. Ovu dozu postepeno povećavajte do 2 do 3 kašičice na dan, prenosi narodnaamedicina.blogspot.ba.