Super MAMA

Čudesni eliksir koji čisti pluća od nikotina

Najbolje bi bilo da cigarete ostavite zauvijek, ali ako to ne možete da uradite, predlažemo vam da ovaj čudesan recept za eliksir ubacite u vašu svakodnevnu ishranu.

Bijeli i crni luk

Već znamo da imamo mnogo koristi od bijelog i crnog luka. Oni imaju antikancerogeno dejstvo i odličnu prevenciju protiv mnogih maligniteta. Luk je posebno efikasan u prevenciji različitih respiratornih infekcija.

Đumbir

Ovaj drevni istočnjački začin dugo je poznat po svom čudesnom ljekovitom dejstvu. Đumbir je takođe važan za odlaganje slojeva sekreta pušača u plućima.

Kurkuma

Ovaj zapanjujući žuti začin je bogat vitaminima i mineralima i sadrži ljekovite omega 3 masne kiseline. Kurkuma djeluje antivirusno, antibakterijsko i antikancerogeno, tako da je veoma poželjno da se uključi u svakodnevnu ishranu.

Recept za napitak koji čisti pluća od pušenja

Sastojci:

– 400 g luka
– 1 litar vode
– 400 g smeđeg šećera
– 2 kašike kurkume
– mali oljušten koren đumbira

Priprema:

Sipajte vodu zajedno sa šećerom i ostavite da proključa. Dodajte očišćen luk isjeckan na četvrtine i rendani đumbir korijen (veličine palca). Stavite kurkumu i kada počne ključanje, smanjite temperaturu.

Kuhajte dok se tečnost ne umanji za dva puta, zatim stavite u staklenu teglu, a kada se smjesa potpuno ohladi, čuvajte je u frižideru. Uzmite dve kašike ujutru (na prazan stomak) i uveče, dva sata poslije obroka, prenosi lijekizprirode.com.