Čudesni eliksir koji čisti pluća od nikotina

Najbolje bi bilo da cigarete ostavite zauvijek, ali ako to ne možete da uradite, predlažemo vam da ovaj čudesan recept za eliksir ubacite u vašu svakodnevnu ishranu.

Bijeli i crni luk

Već znamo da imamo mnogo koristi od bijelog i crnog luka. Oni imaju antikancerogeno dejstvo i odličnu prevenciju protiv mnogih maligniteta. Luk je posebno efikasan u prevenciji različitih respiratornih infekcija.

Đumbir

Ovaj drevni istočnjački začin dugo je poznat po svom čudesnom ljekovitom dejstvu. Đumbir je takođe važan za odlaganje slojeva sekreta pušača u plućima.

Kurkuma

Ovaj zapanjujući žuti začin je bogat vitaminima i mineralima i sadrži ljekovite omega 3 masne kiseline. Kurkuma djeluje antivirusno, antibakterijsko i antikancerogeno, tako da je veoma poželjno da se uključi u svakodnevnu ishranu.

Recept za napitak koji čisti pluća od pušenja

Sastojci:

– 400 g luka
– 1 litar vode
– 400 g smeđeg šećera
– 2 kašike kurkume
– mali oljušten koren đumbira

Priprema:

Sipajte vodu zajedno sa šećerom i ostavite da proključa. Dodajte očišćen luk isjeckan na četvrtine i rendani đumbir korijen (veličine palca). Stavite kurkumu i kada počne ključanje, smanjite temperaturu.

Kuhajte dok se tečnost ne umanji za dva puta, zatim stavite u staklenu teglu, a kada se smjesa potpuno ohladi, čuvajte je u frižideru. Uzmite dve kašike ujutru (na prazan stomak) i uveče, dva sata poslije obroka, prenosi lijekizprirode.com.