Super MAMAUncategorized

4 trika protiv elektriciteta u kosi

Naprskaj lak za kosu na četku i prođi s njom dok ti je kosa još vlažna

Suhi i jako grijani prostori uzrokuju neugodnu pojavu statičkog elektriciteta koja zna biti neugodna, posebice ženama jer im doslovno ‘diže kosu na glavi’. Ako se i ti boriš s ovom iritantnom pojavom nemoj paničariti, donosimo ti neke trikove kojima ćeš spriječiti njezin nastanak

Dodaj vlagu suhom zraku

Ponekad nedostatak vlage u zraku stvara statični elektricitet. Kupi ovlaživač zraka ili stavi mokri ručnik preko radijatora na pola sata jer će to osloboditi vlagu u zrak. Što je suše tvoje okruženje to će biti veća vjerojatnost za nastanak statičkog elektriciteta.

Pregledaj svoj ormar

Umjetni materijali uzrokuju više statičnog elektriciteta nego prirodni. Biraj garderobu od pamuka, lana, svile ili vune i izbjegavaj onu od poliestera i najlona. Preporučuje se da biraš pamučne, lanene, svilene ili vunene kape i šalove za zimu.

Mudro biraj proizvode za kosu

Razmisli o šamponima i regeneratorima na kojima piše da sprječavaju statički elektricitet u kosi. Ako ti se sa starim šampon često javlja ova pojava, spremi ga za ljetni period i investiraj u proizvode koji će ti pomoći.

Lak za kosu

Ako ništa od ovih trikova ne upali, pokušaj s lakom za kosu. Naprskaj lak za kosu na četku i prođi s njom dok ti je kosa još vlažna te je zatim osuši do kraja. Lak bi trebao pomoći da kosa ostane na mjestu i bez statičkog elektriciteta.