Super MAMAUncategorized

3 načina kako se ne prehladiti ove zime

Neka đumbir, limun i med budu tvoji saveznici ove zime

Jeste li znali da ekstrakt sjemenki grožđa ima čak 15 puta jače djelovanje od vitamina C? Viroze, gripe i različite hunjavice često nas dočekaju nespremnima. Ove zime pripremite svoje tijelo i ojačajte imunitetjednostavnim savjetima te izbjegnite visoku temperaturu i sve one neugodne pojave koje svaka prehlada nosi sa sobom

Limun, čaj i med

Svi znamo za čarobno trojstvo u borbi protiv prehlade, ali nerijetko zaboravljamo primijeniti teorijsko znanje i u praksi. U zimskim mjesecima preporučuju se velike količine čaja, no tada birajte one čajeve koji ne sadrže kofein, kako ne biste pretjerali s unosom tih stimulansa. Dobar odabir su bijeli i crveni čajevi poputRooibosa te menta i voćni čajevi. Iako zeleni čaj glasi kao ”zdrav”, on sadrži kofein pa pripazite na njegov dnevni unos. Uz čaj, umjesto šećera, kombinirajte med kadulje ili lavande te limun.

Ekstrakt sjemenki grožđa

Sjemenke grožđa obiluju polifenolnim antioksidansima koji su odlični za jačanje imuniteta. Iako je vitamin C opće prepoznat kao najbolji saveznik u borbi za imunitet, ekstrakt sjemenki grožđa ima čak 15 puta jače djelovanje! Kako konzumacija grožđa nije dovoljna, a i nažalost grožđe u zimskim mjesecima nije toliko dostupno, preporučuje se suplementacija u obliku dodataka prehrani. Istovremeno, ekstrakt sjemenki grožđa utječe na usporavanje starenja kože te poboljšava cirkulaciju, što će razveseliti sve pripadnice ljepšeg spola.

Đumbir

Gomoljasti korijen vrlo snažnog okusa i mirisa popularan je u istočnim kulturama kao začin, ali i kao ljekovita biljka. Đumbir se preporučuje za prevenciju raznih prehlada, a istovremeno smiruje kašalj i jača imunitet. Možete ga konzumirati svježeg samostalno ili u kombinaciji s medom. Također, đumbir je pogodan i za pripremu čaja, posebno je ukusan u kombinaciji s narančom i cimetom.