Zbog ovoga dolazi do raskida veze ili braka

Niko ne zna šta se u nečija četiri zida odvija, međutim postoje neki razlozi zbog čega dolazi do prekida veze ili braka iako naizgled sve funkcioniše.

Komunicirajte sa partnerom. Kažite mu i ono što je dobro i što je loše. Sve što cijeniš kod njega, ali i ono što te pomalo ljuti razgovarajte o tome. Razgovor je najbolji put do rješenja problema. Ako se negativne emocije nagomilaju, ne zaboravite da svakog trenutka stvari mogu eksplodirati i izmaknuti kontroli.

Iskažite ljubav i naklonost – ne dopustite monotoniji da se ustali u vašu vezu ili brak. Morate biti romantik na duže staze. Kupiti je nekom sitnicom, nekim nebitnim znakom pažnje obnoviti ono što je pomalo stalo u vama. S vremena na vrijeme morate se međudobno impresionirati kao što ste se impresionirali postupcima u počecima vaše veze.

Iskažite razumijevanje prema partneru. Ne morate na prvu reagovati, pustite da stvari “odstoje”. Ponekad zažmirite na određena neželjena ponašanja partnera, ali mu ukažite na lijep način da ne želite takvu vrstu ponašanja.

Vaze završavaju jer im nije suđeno, ali moramo dati sve od sebe da ne bude do nas, nego isključivo do sudbine.