Ako u svoj svakodnevni život uvrstite ovih 12 stvari bit ćete zadovoljniji

Mnogo tesktova smo pročitali gdje tragamo za zadovoljstvom i srećom. Iako je to individualna stvar, nekada najbanalnije stvari mogu da utiču na promjenu čovjekovog života, postizanja zadovoljstva i sreće. Sami sebi krojimo sudbinu i donosimo odluke o sreći i radimo ono što nas ispunjava, međutim nekoliko je zajedničkih stvari koje bi svaka žena trebala imati izgrađenih kod sebe.

Kroz ovih dvanaest stvari u svom životu i svakodnevnici potići ćete kvalitetniji život:

 1. Kvalitetan san utiče na kvalitet našeg svakodnevnog života.
 2. Stanje vašeg uma mora biti oslobođeno od negativnih misli, pritisaka i stresova. Znamo da je to teško, ali moramo naći model koji nam najviše odgovara kako bismo se riješili negativnih misli.
 3. Fizička aktivnost jedan je od bitnijih faktora rasterećenja čovjeka od svakodnevnih briga i stresova. Potrudite se nekoliko puta sedmično otići na fitness ili uvesti tjelovježbe koje će vam vratiti samopouzdnaje i činiti vas zadovoljnijom.
 4. Rasporedite svoje obaveze na one koje vas ispunjavaju i one koje vas manje ispunjavaju i svoj raspored prilagodite svome raspoloženju.
 5. Potrudite se podržavati druge žene, kolegice. Ohrabrite ih i pomozite im pri donošenju važnih odluka u njihovom životu.
 6. Odmah prestani sa brigama i ne dopusti da vam nekakva glupa sitnica pokvari cijeli dan, koji je možda započeo lijepo.
 7. Svoj krug prijateljica svedi na one koji su pozitivni koji imaju vedriji duh i koji vas oraspoložuju
 8. Odgovori izazovima i prihvati malo rizika.
 9. Neizostavno budi ljubazna.
 10. Budi samouvjerena i ne boj se promjena.
 11. Postavi cilj i teži ka njegovom ostvarivanju.
 12. POKRENI SE, ODMAH… !!! ŽIVOT NE ČEKA, ON TEČE…