14 neophodnih trikova koje MORATE znati ako želite da vaša kuća uvek bude čista i pod konac

Sledećih 14 trikova su prosto savršeni za održavanje vašeg doma čistim, a što je još važnije, svi su veoma jednostavni i ekonomični. Bude uvereni da svaki od ovih trikova deluje!

1. Mikrotalasna rerna

Foto: pinkwhen.comIstisnite malo sapuna na mokar sunđer, a zatim protrljajte kako bi se stvorila pena. Ostavite sunđer mikrotalajsnoj, uključite na minimalnu snagu i podesite na 30 sekundi. Otvorite vrata i obrišite mikrotalasnu rernu iznutra. Na ovaj način čišćenje mikrotalasne nije samo lakše na ovaj način, već se ovako uklanjaju i neprijatni mirisi i mikrobi koje će sunđer upiti.

2. Dušeci

Foto: los40co00.epimg.netKako vreme prolazi, dušeci se sve više prljaju vremenom. Kako bi ponovo izgledali kao da su potpuno novi, potrebno je samo da pospete sodu bikarbonu, ostavite nekoliko sati, a zatim usisate. Svi tragovi mirisa i prljavštine će nestati. Takođe ovo možete uraditi i sa starim kaučom ili foteljom.

3. Daske za sečenje

Foto: los40.com.coKombinacija soli i limuna je odlična za čišćenje drvenih dasaka sa seckanje. Dasku pospite solju, a zatim je oribajte polovinom limuna. Nakon toga je jednostavno isperite sa toplom vodom.

4. Toster

Foto: cdn.wonderfulengineering.comUz pomoć stare četkice za zube, možete očistiti sva teško dostupna mesta u tosteru.

5. Slavine

Foto: creeklinehouse.comPovršinu slavina obrišite voštanim papirom kako se mrlje od vode ne bi pojavljivale duže vreme.

6. Pegle

Foto: fiberosity.comNa dasku za peglanje stavite papir i pospite so. Toplotu podesite na maksimum, vodeći računa o tome da u njoj nema vode, i da je funkcija za paru isključena. Prelazite polako preko soli – ovo će učiniti čuda protiv prljavštine.

7. Escajg

Foto: bashny.netParče krede umotano u gazu stavite u kutiju ili fioku u kojoj držite escajg. Ovo će sprečiti da escajg izgubi sjaj ili da dođe do trajnog oštećenja.

8. Odeća

Foto: s-media-cache-ak0.pinimg.comMasnih mrlja sa odeće ćete se lako otarati tako što ćete izmrviti kredu po fleci. Kredu jednostavno utrljajte u mrlju, i za nekoliko sati će kreta upiti masnoću u potpunosti. Ova metoda je najefikasnija kada se radi o svežim mrljama.

9. Venecijaneri

Foto: keephomesimple.blogspot.rsČišćenje venecijanera može trajati dugo i biti veoma nezgodno. Malo ljudi zapravo shvata da može koristiti staru čarapu za čišćenje pojedinačnih delova venecijanera sa minimalnom količinom napora.

10. Tiganji

Foto: marthastewart.comKorišćenje soli je najbolji način za čišćenje tiganja. So upija ulje i pomaže u otklanjanju tvrdokornih mrlja. Ostavite so u tiganju neko vreme, a zatim isperite i trljajte dok se ne osuši.

11. Tepisi

Foto: homemakerchic.comU zapremini 1:2 pomešajte deo sirćeta i vode u bočici sa prskalicom. Naprskajte mrlje na tepihu i prekrijte ih mokrom krpom. Uključite peglu i podesite režim pare, peglom prelazite oko 30 sekundi preko tkanine.

12. Sudopere

Foto: apartmenttherapy.comSudoperu očistite pomoću sode bikarbone i stare četkice za zube, a zatim stavite nekoliko kriški limuna u odvod i pustite vodu kako bi na najbolji način isprali svoju sudoperu.

13. Prozori

Foto: mom4real.comProzore čistite na uobičajen način, ali ih istrljajte suvim novinama. Ova metoda će pomoći da se uklone sve mrlje, a prozori će blistati.

14. Neprijatni mirisi

Foto: lifehacker.comJednu kašičicu arome vanile sipajte u posudu, a zatim činiju stavite u zagrejanu rernu. Vaša kuća će prelepo mirisati, a svi neprijatni mirisi će nestati.